Wijzemoer biedt workshops en activiteiten aan vrouwen die zich willen verbinden met hun wilde en soevereine natuur.

 

Het woord ‘Wijzemoer’ is Oud Nederlands voor ‘vroedvrouw’. De voornaamste rol van een vroedvrouw is meebewegen met wat klaar is om geboren te worden en dat proces ondersteunen. En dat is precies wat Wijzemoer ook doet.

Een belangrijke ontwikkeling die gaande is, is het herontdekken van onze wilde natuur, en het opnieuw verbinden met de soevereiniteit die daar bij hoort. We bewegen steeds meer van controle over een ander naar zelfsturing, van tekort-denken naar overvloed-denken. Omdat deze beweging raakt aan de essentie van ons zijn, is het zichtbaar op allerlei niveaus: politiek & overheid, economie, voeding & gezondheid, seks & relaties, spiritualiteit.

Wild & soeverein zijn betekent volledig in je lichaam aanwezig zijn met zekerheid en trots, met een aangeboren integriteit en gezonde grenzen, te spreken en handelen namens jezelf, zowel je licht als je schaduw liefdevol erkennen, eigenaar zijn van je behoeften en anderen dezelfde ruimte laten. Een wild & soeverein persoon eert zowel het mannelijke als het vrouwelijke in zichzelf en anderen.

Wijzemoer richt zich vooralsnog alleen op vrouwen, het is Esther’s intentie om na meer scholing en persoonlijke groei een aanbod te ontwikkelen dat zowel mannen als vrouwen dient.

Een super fijne plek om met elkaar jezelf te kunnen & mogen zijn. -Chanella Quist