Snapshot_8_editedHi, ik ben Esther, het gezicht achter Wijzemoer.  Over lijf, liefde, seks & gender raak ik al ruim 15 jaar niet uitgepraat, dus heb ik er mijn werk van gemaakt.

 

 

Het (terug)vinden van soevereiniteit is in mijn ogen het belangrijkste dat we binnen deze thema’s te leren hebben. Een goede ingang is het breed toegankelijk maken van essentiële kennis, zoals bijvoorbeeld de cyclische eigenschappen en seksuele anatomie van vrouwen. Ik draag daar aan bij door het geven van cursussen en individuele coaching. De rollen van inspirator en adviseur zijn me op het lijf geschreven, deelnemers omschrijven mijn stijl als ‘warm, aards en met humor’.

Ik vind het mooi hoe Esther zowel uit persoonlijke ervaring als een voelbaar diepe vakkundige kennis put.

Ik kan mijn werk alleen goed doen als het vanuit mijn hoofd, mijn hart én mijn lijf komt: ik ben erin geschoold én heb het doorleefd. Ik ben pedagoog en heb ruime werkervaring in het ontwikkelen van trainingsmateriaal en het begeleiden van mensen, zowel in Nederland als daarbuiten. Ik heb moeilijke en mooie ervaringen opgedaan rondom vruchtbaarheid en seksualiteit, die mij gevormd en gestuurd hebben. Eigenaarschap is een van de belangrijkste lessen die ik leerde als begeleider en manager in de zorg. In de afgelopen 10 jaar heb ik me onderlegd in disciplines als neuropsychologie, de tao en tantra. Voor Wijzemoer heb ik onder andere deelgenomen aan de Wild Woman of the Moon Retreat & Training, de Munay-Ki Rite of the Womb en de cursus Women’s Anatomy of Arousal van Intimate Arts Center.

Na bijna drie jaar wonen en werken in Guatemala, zette ik medio 2014 weer voet op Nederlandse bodem. In februari 2015 begon ik met de bouw van mijn yurt, de belangrijkste stap richting een simpeler en duurzamer leven. Met het realiseren van de bouw van de yurt in april 2016 kwam er ruimte voor Wijzemoer, mijn hartekind!

Wat deelneemsters over mij zeggen:

Esther is een heel bijzondere, zachte, weloverwogen, krachtige, wijze vrouw die je uitnodigt te ontdekken, te openen, te verdiepen, te delen.

Esther is rustig, laat mensen vertellen, heeft humor, is eerlijk en enorm respectvol.

Esther schept snel een veilige, persoonlijke omgeving.