Snapshot_8_editedEsther Evers is het gezicht achter Wijzemoer: een avonturier, een dromer en ongeneeslijk nieuwsgierig. Lijf, liefde, seks & gender zijn haar centrale thema’s, de rode draad in alles waar haar ogen van oplichten.

 

Esther is geschoold als pedagoog en heeft ruime werkervaring in het ontwikkelen van trainingsmateriaal en het begeleiden van mensen, zowel in Nederland als daarbuiten. Ze heeft zich onderlegd in disciplines als neuropsychologie, de tao en tantra. Voor Wijzemoer heeft ze onder andere deelgenomen aan de Wild Woman of the Moon Retreat & Training, de Munay-Ki Rite of the Womb en de cursus Women’s Anatomy of Arousal van Intimate Arts Center.

Na bijna drie jaar wonen en werken in Guatemala, zette ze medio 2014 weer voet op Nederlandse bodem. In februari 2015 begon ze met de bouw van haar yurt, de belangrijkste stap richting een simpeler en duurzamer leven. Sinds juni 2015 woont ze samen met haar hond Kaela op De Helleborus en ondersteunt ze in het dagelijkse reilen en zeilen. De samenwerking met De Helleborus is geheel gebaseerd op de principes van permacultuur en nieuwe economie. Met het realiseren van de bouw van de yurt in april 2016 kwam er ruimte voor Wijzemoer, het hartekind van een trotse en gelukkige Esther.