Een yurt of ger is een traditionele Mongoolse tentsoort die wordt gebruikt voor bewoning door rondtrekkende nomaden. De ronde tent wordt gezien als weerspiegeling van de wereld, het menselijk lichaam en de baarmoeder. Het heeft een heel eigen energie waar eerbiedig mee omgegaan wordt.

 

Yurt Saravá is uniek in haar Nederlandse soort, omdat ze volledig met de hand gemaakt is! Ruim een jaar werkte Esther aan de bouw, waarbij zoveel mogelijk natuurlijk en restmateriaal gebruikt is. Een bijzonder proces waaraan veel vrienden, familie en voorbijgangers hebben bijgedragen. In deze video voor de crowdfunding legde Esther uit hoe ze op het idee kwam. Meer zien? Bekijk het hele bouwproces in het fotoalbum.

 

Saravá staat ver in het Wilde Westen van De Helleborus, vol groen en lekker afgelegen, uitkijkend op de vijver. Een weekendje weg in de natuur, luieren voor de houtkachel en slapen in een extra groot tweepersoons bed? Vanaf 1 april t/m 31 oktober is de yurt beschikbaar voor overnachtingen. Meer info en boeken doe je hier. Sytske Lanting ging je voor en zegt over haar ervaing:

Ik voelde me in deze met liefde gemaakte ronde ruimte gelijk helemaal thuis. De warme, rustige inrichting, de houtkachel, de dubbele glasdeuren met prachtig groen uitzicht, de handgemaakte wanden, het dikke vrouwenboek op het nachtkastje.. De bosachtige tuin rondom versterkte het gevoel van geborgenheid. Ook de rest van het terrein is zeer origineel en creatief aangelegd, met veel aandacht voor natuur en duurzaamheid. Een grote aanrader voor iedereen die een authentiek overnachtingsalternatief zoekt!

Ben jij een trainer op zoek naar een unieke werkplek? Laten we kennis maken, Saravá is namelijk te huur per dagdeel. De ruimte leent zich perfect voor workshops en bijeenkomsten waarbij verbinding en kwetsbaarheid een rol spelen. Met 20 personen kun je comfortabel zitten, als er ook ruimte moet zijn voor beweging dan biedt de yurt plek aan maximaal 15 mensen. Er is een houtkachel, twee fauteuils, een loungebank en een groot aantal zitkussens en fleece dekens.